Güç Elektroniği Laboratuvarı grup dağılımları, grupların derslere hangi gün ve saatte geleceği, aynı zamanda yapılacak deneyler ile ilgili deney föyü aşağıda verilmiştir. Öğrencilerin 1 hafta devamsızlık hakkı vardır, bu sınırı geçenler dersten devamsızlıktan kalmış olacaklardır.

Raporlar Lab. dersinden sonra turnitin üzerinden toplanacak olup 1 hafta süresi olacaktır. Sisteme dosyaları yüklerken ** grupno_öğrencino_ad_soyad ** şeklinde dosya ismini oluşturmanız gerekmektedir. Ödev benzerlik oranı Maksimum %50 olacaktır. Bu benzerlik oranından yüksek olan ödevler kabul edilmeyecektir.

Deney raporlarında LTspice programında yapılan simülasyon sonuçları, grafikleri ve devre şemaları da yer almalıdır. Ayrıca öğrencilerin derslere gelmeden gerekli simülasyonları yapmaları önerilmektedir. LTspice programı kurulumu ve devre simülasyonu örneği için aşağıdaki föyü inceleyebilirsiniz.

LTspice Deney Föyü

Güç Elektroniği Laboratuvarı 1. 4. 5. ve 6. deneyler Mühendislik Fakültesi karşısı, Laboratuvar binası 2. kat, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Laboratuvarı-3’de yapılacaktır.

2. ve 3. deneyler Elektrik-Elektronik Laboratuvarı-5’de (2. Kat 233 nolu laboratuvar) yapılacaktır.

2. ve 3. deneyde kullanılacak malzemelerden olan IGBT, MOSFET ve 1, 100, 470 ohm değerindeki direnç elemanlarını öğrencilerin temin etmesi gerekmektedir.

IGBT olarak IRG4BC40KD N Kanal veya VGE değeri 15 V (veya daha düşük bir değer) olan eşdeğer modeller alınabilir.

NOT: Mosfet olarak aşağıdaki üç elemanın da alınması gerekmektedir.

IRF9530N P Kanal Power Mosfet TO-220AB

IRF1405 N Kanal Power Mosfet TO-220

IRF640PBF N Kanal Power Mosfet TO-220 200V 18A

Güç Elektroniği Laboratuvarı Grup Dağılımları

Güç Elektroniği laboratuvarı deney föyleri aşağıda yer almaktadır. Öğrencilerin deneylere gelirken föy getirmeleri zorunludur.

Güç Elektroniği Lab. Deney Föyü

TURNİTİN İÇİN GEREKLİ BİLGİLER:

Güç Elektroniği Laboratuvarı  Sınıf Numarası:45881118      Kayıt Anahtarı:GUCLAB

07 Ekim 2024, Pazartesi 304 kez görüntülendi