Elektrik-Elektronik Mühendisliği 100 yılı aşkın bir süredir hayatımızın her alanına girmiş ve birçok yeni alanın doğmasına neden olmuş bir mühendislik disiplinidir. Elektrik-Elektronik mühendisliği bölümünün ilgi alanına elektrik enerjisi üretme, iletme, dağıtma sistemleri ile her türlü elektronik alet ve iletişim sistemlerinin projelerinin yapılması, geliştirilmesi, kullanılması ve denetimi gibi konular girmektedir.
İçinde yaşadığımız ortamı tamamen şekillendirip değiştiren, bilgi teknolojileri, iletişim teknolojileri, bilgisayar, cep telefonu, iPhone gibi teknolojik gelişmelerin yanısıra; bu sistemlerin ihtiyacı olan enerji üretimi, iletimi, endüstriyel kontrol sistemleri, üretim teknolojileri ve burada sayılamayacak kadar uzun bir liste oluşturacak hayatın tüm alanları Elektrik-Elektronik Mühendisinin ilgi alanına girmektedir.
Dolayısı ile Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü geniş bir ilgiye muhatap olmakta ve oldukça geniş bir iş potansiyeline sahip olmasından dolayı tercih edilen mühendislik birimlerinin başında gelmektedir.
Sizler de bu dinamik, baş döndüren ve heyecan verici gelişmelerin sadece bir izleyicisi değil, bu teknolojileri şekillendiren ve geliştiren bir Elektrik-Elektronik Mühendisi adayı olmak için bölümümüzü tercih edebilirsiniz.
Bölümümüz kendi alanında oldukça saygın akademik ve bilimsel çalışmalar gerçekleştirmekte ve TUBİTAK, DPT, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenmiş farklı bilimsel projeleri yürüten dinamik ve genç bir akademisyen kadrosu ile bir Elektrik-Elektronik Mühendisi adayının hayallerini gerçekleştirecek yeterli bir eğitim fırsatını sizlere vaat etmektedir.
İŞ OLANAKLARI
Mezunların istihdamı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği’nin uygulama alanları her geçen gün genişlemekte ve buna paralel olarak elektronik ve otomasyon sektöründe nitelikli elemana olan ihtiyaç hızla artmaktadır. Bölüm mezunlarının Savunma sanayi, Kablolu veya mobil haberleşme sistemleri, Kontrol ve kumanda sistemleri, Robotik, Otomasyon, Yer ve uydu sistemleri, Yüksek enerji sistemleri, Araç elektrik altyapısının tasarımı ve uygulanması, Tıpta kullanılan elektronik sistemlerin tasarımı, uygulanması, test edilmesi, kalibrasyonu, Bilgi iletimi ve dağıtımıyla ilgili sistemlerin gerçekleştirilmesi, geliştirilmesi, işletilmesi ve teknolojinin tasarım, gerçekleştirme ve uygulama gerektiren tüm alanlarda iş bulma olanakları vardır.
- Elektronik Kart Tasarım ve Üretimi
- Enerji Üretim, Dağıtım ve Yönetimi
- Elektrik Makineleri İmalatı
- Bina Otomasyon Sistemleri (Aydınlatma, ısıtma-soğutma, bahçe sulama, TV-muzik ve internet sistemleri, güvenlik sistemleri)
- Endüstriyel Otomasyon ve Kontrol
- Ölçme ve Kalibrasyon
- Kablolu-Kablosuz Haberleşme Sistemleri
- Sayısal Yayıncılık
- Gömülü Sistem Donanım ve Yazılım
- Tasarımları
- Otomotiv, Havacılık ve Gemi Endüstrisi
- Savunma Sanayii
- Biyomedikal Cihaz Tasarım ve Pazarlama
- Tıp Bilişimi
- Elektronik Ev aletleri Endüstrisi
- Ulaşım ve Sinyalizasyon Sektörü
- Otomatik Tanımlama Teknolojileri
- Lojistik
- Eğitim