Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet ALTUNCU, 03-07 Haziran 2024 tarihleri arasında Erasmus+ personel hareketliliği kapsamında İtalya-Bari kentinde bulunan Politecnico di Bari Üniversitesi, Elektrik ve Enformasyon Mühendisliği ile grup liderliğini Prof. Vittorio Passaro’nun yaptığı Fotonik Araştırma Grubuna ziyarette bulundu. Belirtilen tarihlerde, ilgili grubun araştırma-geliştirme faaliyetlerini gerçekleştirdiği fotonik araştırma laboratuvarı ile bölüm laboratuvarları gezilerek, fotonik entegre devre tasarımı alanında yürütülen projelerle ilgili bilgi alındı. Daha sonra, Prof. Vittorio Passaro ve araştırma grubunda eğitim alan doktora öğrencilerine “Genişband fiber optik yükselteçler, fiber optik CW ve atımlı lazer kaynaklar ve fiber optik tabanlı sensor sistemlerinin tasarımı ve karakterizasyonu” başlıklı bir seminer verildi. Ziyarette ayrıca, Politecnico Di Bari fotonik araştırma grubu lideri Prof. Vittorio Passaro ile birlikte yürütülebilecek ortak Ar-Ge proje konuları üzerine oldukça faydalı ve verimli fikir alışverişinde bulunularak, dağıtık sensor uygulamalarında kullanılmak üzere FBG tabanlı çok dalga boylu CW halka tipi lazer geliştirilmesi konusunda birlikte çalışılması kararlaştırılarak, bu amaçla planlama yapıldı.

24 Haziran 2024, Pazartesi 128 kez görüntülendi