İşyeri Eğitimi Bilgilendirme

Üniversitemiz 2021-2022 akademik takvimi güz dönemi başlangıç tarihi 27.09.2021 ve bitiş tarihi 09.01.2022 İşyeri Eğitiminizin başlama–bitiş tarihleri olacaktır. İşyeri Eğitimi yapacağınız yerde en az bir Elektrik ve Elektronik Mühendisi veya Elektrik Mühendisi veya Elektronik Mühendisi olmalıdır.

 

Ders kaydınızı yaparken İşyeri Eğitimi ile birlikte  Yaz stajını almayı unutmayınız. Yüz yüze eğitim kararı çıkması durumunda alamadığınız veya devam mecburiyeti olan dersleriniz (uygulama saati, teori ders saati ile aynı veya fazla olan) veya DZ ile kaldığınız ders varsa İşyeri Eğitimine gidemezsiniz.

 

İş Yeri Eğitimi Başvurusu İçin Gönderilmesi Gereken Belgeler

Online İş Yeri Eğitimi başvurusu için öğrencilerimiz, sisteme İş Yeri Eğitimi Başvuru Formu (Kaşeli ve ıslak imzalı, 3 adet olsun biri sizde biri firmada kalacak birini de sigorta işlemleri için okula göndereceksiniz.), İş Yeri Eğitimi Beyan Dilekçesi (Islak imzalı, 2 adet olsun biri sizde kalacak biride okula gönderilmek üzere), İş Güvenliği Belgesini ve Transkriptini yükleyeceklerdir. Sisteme belgeler yüklendikten sonra başvurusu onaylanan öğrencilerimizin, SGK girişlerinin yapılabilmesi için aşağıda belirtilen evrakları İş Yeri Eğitimi başlangıç tarihinden 1 hafta öncesine kadar posta/kargo yoluyla fakültemize göndermeleri gerekmektedir.

 

1- İş Yeri Eğitimi Başvuru Formu (Öğrenci ve firma tarafından onaylı bir nüshası)

(https://teknolojistajformu.aku.edu.tr/

2- Staj Başvuru Beyan Dilekçesi (Covid-19) (Öğrenci ve firma tarafından onaylı bir nüshası)

(https://teknoloji.aku.edu.tr/is-yeri-egitimi-ve-uygulamasi-ile-ilgili-formlar/)

3- İş Güvenliği Belgesi Fotokopisi

 

İş Yeri Eğitimi Sonrası Ücret Alacak Öğrencilere Duyurulur

04.11.1981 tarihli 2547 Yükseköğretim Kanununun Geçici 74.maddesi ve 4447 sayılı İşsizlik sigortası Kanununun 53.maddesine dayanılarak hazırlanan ‘’Yükseköğretim Kurumlarının Lisans Düzeyinde Fen ve Mühendislik Bilimlerinde Zorunlu Uygulamalı Eğitim Gören Öğrencilere Ödenecek Ücretlerin İşsizlik Sigortası Fonundan Karşılanmasına İlişkin Usul ve Esaslar‘’ başlıklı 6.maddenin 14.fıkrasında yer alan ‘’ Bu usul ve esaslar kapsamına giren öğrencilere aynı uygulamalı eğitim dönemi için 5.6.1986 tarihli ve 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununun Geçici 12.maddesi hükümleri uygulanmaz.’’hükmü gereğince uygulamalı iş yeri eğitimini ilgili firmalarda yaparak işletme tarafından ücret ödenen öğrencilere ödeme yapılamayacaktır.

5.6.1986 tarih ve 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu 25.maddesi gereğince stajını okulda yapan öğrenciler kapsam dışında olduğundan ödeme yapılamayacaktır.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Proje Geliştirme ve Destekleme Daire Başkanlığının 13.09.2019 ve E.66878 sayılı yazısı hükmü uyarınca uygulamalı eğitimini kamu kurumlarında tamamlayan öğrencilere ödeme yapılmayacaktır.

Yukarıdaki maddelere aykırı olarak beyanda bulunan öğrenciler yasal sorumluluğu kabul etmiş sayılır.

Öğrencilerin bu maddeleri dikkate alarak işlem yapmaları gerekmektedir.

 

 

Adres: Teknoloji Fakültesi Dekanlığı, Afyon Kocatepe üniversitesi, Teknoloji Fakültesi, ANS. Kampüsü, Gazlıgöl Yolu, 03200 Afyonkarahisar.

 

 

01 Eylül 2021, Çarşamba 2686 kez görüntülendi